Na počítači někoho jiného zapněte režim hosta

Režim hostu a režim inkognito v Google Chrome: Jaký je rozdíl?

To, co děláte na internetu, je osobní, takže Google Chrome nabízí několik způsobů, jak se vaše prohlížení soukromé. Dvě hlavní možnosti jsou inkognito režim a režim host, ale jak se liší?

Podívejme se krátce v režimu hosta a inkognito v Chrome, včetně popisu toho, co dělají a kdy byste měli použít každý z nich.

Odemkněte Shirpes Google Chrome!

Potvrďte prosím svou e.mailovou adresu v e.mailu, který jsme vám právě poslali.

Okna

Na stacionárních počítačích je zahájení režimu hosta velmi jednoduché. V zanedbané aplikaci musíte kliknout na ikonu aktuálního uživatele, který se nachází v pravém horním rohu. V okně otevření musíte vybrat „Změnit uživatele“ a poté v levém dolním rohu otevřeného okna klikněte na „Zadejte hostující režim“.

počítači, někoho, jiného, zapněte, režim, hosta

Pro majitele iPadu a iPhone vypadá tento postup trochu komplikovanější. Zde musíte použít nabídku prohlížeče. V nastavení musíte vybrat název účtu v horní části obrazovky a poté kliknout na „Správa účtu“. V otevřené nabídce byste měli kliknout na položku „Použijte Chrome“. Poté bude synchronizace účtu Google s údaji Chrome na iOS zastavena. Pak můžete smazat historii a záložky v prohlížeči, vyčistit mezipaměť. Když ostatní uživatelé dokončí práci s prohlížečem, může být režim hosta vypnutý a znovu synchronizovat všechna data.

Režim hosta Chrome

Mnoho operačních systémů má podporu pro vstup pro více hráčů; Google Chrome má také podobnou funkci. Ale to přichází s přidanou podporou pro hosty nebo dočasné uživatele prohlížeče.

Chcete.li otevřít okno hosta, klikněte na ikonu uživatele a vyberte Otevřít okno hosta.

počítači, někoho, jiného, zapněte, režim, hosta

Režim hosta neumožňuje Chrome uložit vaše akce na internetu, ale další akce bude stále zobrazena pro ostatní:

Jak jsem již řekl, jedná se o dočasný uživatelský profil platný pouze pro jednu relaci. Použití této funkce je podobné vytvoření nového uživatelského profilu a odstranění všech svých dat po dokončení relace. Uživatel, který používá režim hosta v Google Chrome, nebude mít přístup k žádným uloženým datům pro jiného uživatele nebo změnit základní nastavení v Google Chrome, s výjimkou výchozího vyhledávacího systému, který se také vztahuje na jejich vlastní hostující relaci.

READ  Jak poslouchat hudbu na náhlavní soupravě Bluetooth jabra

Zapněte režim hosta v Chrome

Otevřete novou kartu a zadejte příznaky Chrome: // do vyhledávací linky Omni.

Najděte parametr se značkou zapněte nový systém řízení profilu. Posouvání stránky dolů nebo pomocí Ctrl F. Povolit vyhledávací nástroj a zadat dotaz na vyhledávání.

Po jeho nalezení, klikněte na Klikněte na zapnutí ‘. Nyní vám Chrome nabídne restartování prohlížeče.

Po restartu Chrome uvidíte ikonu uživatele v levém horním rohu prohlížeče. Na stejném místě, kde uvidíte ikonu Incognito při použití režimu Incognito.

Když stisknete ikonu uživatele, bude vám nabídnuto několik možností. Odtud můžete spravovat několik účtů, přidat nové uživatele nebo „recenze jako hosty T“. Toto je možnost, kterou hledáme. Klikněte na něj a otevře se nové okno a nyní „považujete za hosta“!

Po zapnutí této funkce získáte nejen režim hosta, ale také podporu několika uživatelů. Pokud tedy všichni členové vaší rodiny používají jeden notebook, můžete si pro ně vytvořit další účet. Veškerý jejich obsah je tedy zachován v různých profilech a můžete se vyhnout častým vstupům a výstupům z vašeho účtu Google.

Chcete.li to povolit, klikněte na „Přidat osobu“, spusťte instalační průvodce a po dokončení se nový uživatel objeví přímo v nabídce „Uživatelé“.

Pokud jste uživatelem Firefoxu, můžete vyzkoušet toto rozšíření, které poskytuje podobné výsledky.

Co je host na telefonu?

D. Host je osoba, které jste dovolili krátkou dobu na používání telefonu. Host má na zařízení osobní prostor, ale je snazší jej odstranit než profil uživatelů.

  • Otevřete příkazový řádek jménem správce.
  • Zadejte následující příkaz a vytvořte nový účet a klikněte na Enter: Net User Visitor /Add /Active: ANO
  • Zadejte následující příkaz a vytvořte heslo pro nový účet a klikněte na Enter: Net User Visitor
READ  Počítač nevidí ostatní počítače v síti

Spusťte Google Chrome přímo v režimu účtu hosta

Chrome můžete také nakonfigurovat pro spuštění ve výchozím režimu prohlížení hostů provedením následujících akcí.

  • Kliknutím na tlačítko „Použít“ a poté „OK“ uložte změny.
  • Kdykoli otevřete Chrome pomocí zkratky, otevře okno dispečera profilu, poté můžete stisknout tlačítko „Recenze jako hosta“.

Proč a kdy použít účet hosta?

Účet hosta Google Chrome může být užitečný:

  • Když zaseknete své počítače přátelům.
  • Například při prohlížení z běžného počítače ve třídě školních počítačů nebo internetové kavárny.
  • Na osobním počítači jako alternativu k režimu „Incognito Mode“.

Při prohlížení pomocí účtu hosta Chrome odstraní všechny vaše informace o prohlížení, včetně mezipaměti, sušenek a historie, mimo jiné, jakmile opustíte režim hosta. Výhody používání účtu hosta:

počítači, někoho, jiného, zapněte, režim, hosta
  • Když dáte počítač ostatním uživatelům, mohou si prohlédnout bez změny jakéhokoli nastavení prohlížeče. Navíc hostující uživatel nemůže získat přístup k vašim soukromým údajům o prohlížení, jako jsou hesla, záložky atd.
  • Hostující uživatelé nemohou nainstalovat nové aplikace.
  • To zvyšuje důvěrnost prohlížení hosta, protože Chrome nebude sledovat sledovací relaci.

Inkognito proti. Účet hostů

V režimu soukromého režimu nebo inkognito jsou stejné funkce nabízeny jako v režimu účtu hosta. Účel těchto dvou je však jiný. Pokud chcete používat počítač v soukromém režimu, použijte režim Incognito. Pokud chcete půjčit počítač někoho jiného, ​​použijte účet hosta pro krátké použití.

V obou chromových režimech neudrží historické akce. Další informace o incognitovi najdete. Režim hosta v chromu.

Prohlížení hostů zlepšuje důvěrnost prohlížení jak pro vlastníka zařízení, tak pro hostující uživatele. Rovněž využívá společné použití kontrolované, nedovoluje každému uživateli stáhnout prohlížeč s jejich záložkami, soubory cookie a další informace, které chcete ušetřit. Je však důležité si uvědomit, že vaše akce v režimu prohlížení hostů mohou být viditelné pro weby, které jste navštívili, správce sítě a váš poskytovatel internetu.

Jak povolit režim hosta Android na většině zařízení

Akce pro zahrnutí režimu hosta závisí na výrobci vašeho zařízení a vaší verzi Androidu. Konfigurace režimu hosta na většině telefonů a tabletů Android:

počítači, někoho, jiného, zapněte, režim, hosta

Položte prst z horní části obrazovky na zařízení.

READ  Jak nastavit síť na počítači Windows

Klikněte na ikonu svého profilu na panelu oznámení.

Kliknutím na hosta přejdete do režimu hosta.

Jak vypadá režim pro host

Desktop v režimu hosta obsahuje pouze několik vybraných aplikací. Pokud otevřete panel aplikací, uvidíte všechny výchozí aplikace, které byly předem naloženy do vašeho zařízení, ale neobjeví se žádná z aplikací, které jste stáhli.

Na některých smartphonech můžete kliknout na tlačítko Nastavení vedle hosta na panelu oznámení a povolit hovory v režimu hosta.

Používání režimu hosta

Když zapnete režim hosta v prohlížeči nebo zařízení, funguje to jako omezená relace. Například režim hosta na Androidu vám umožňuje zapůjčit telefon příteli nebo dokonce cizinci.

A stále udržuje vaše data v bezpečí. Vytváří dočasný účet pouze pro tohoto hosta. Můžete dokonce vytvořit účet hosta v systému Windows 10. To umožňuje člověku používat zařízení, ale nemá přístup k vašim datům ani nezávisle na záznačích.

Totéž s prohlížečem. Prohlížeč nenačte profil, nezachrání historii pohledy, nastavení nebo cookies. Váš seznam nahraných souborů bude smazán, ale samotné soubory zůstanou ve složce ke stažení.

Například v Edge můžete spustit prohlížeč, klikněte na ikonu profilu a klikněte na prohlížení jako host.

Pak vám řekne, že se díváte jako host a to, co uvádí, že hrana bude nebo nebude ušetřit v režimu hosta.

Podobné zkušenosti s Google Chrome získáte, když jej spustíte v režimu host.

Zakázat režim inkognito a hosta

Chrome nevypíná tyto výchozí režimy. Režim Incognito můžete vypnout změnou nastavení interního prohlížeče. Zjistěte, jak deaktivovat inkognito režim v systému Windows 10 a MacOS.

Dříve Chrome umožnil vytvořit kontrolované profily a blokovat další profily pomocí kontrolovaných profilů. Když je profil uzamčen, bude hostující režim odpojen v Chrome. Google však přestal vytvářet nové kontrolované profily v Chrome a doporučuje používat rodinný odkaz k řízení účtů pro děti.

| Denial of responsibility | Contacts |RSS